tiistai 13. helmikuuta 2018

Tuomarointi Joensuussa 10.2.2018


Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 13 marsua, joista 10 oli urosta ja 3 naarasta. Vaikkei eläinmäärä suuren suuri ollutkaan, oli mukavaa, että joukkoon mahtui niin sileitä, karkeita kuin pitkiksiäkin sekä muutama risteytysmarsu. Suurin osa eläimistä kuului avoimeen luokkaan, mutta löytyi sieltä yksi junnu sekä yksi veteraanikin.

Suurimmalla osalla marsuista oli alkanut karvanlähtö ja sen kyllä huomasi jälkeenpäin omista vaatteista… Tällä kertaa vain ”pulputes” (Almond’s Candy Apple) ylsikin kunniamainintaan turkistaan. Muuten näyttelyn taso oli yllättävän tasainen ja eläimet hyvin valmisteltuja. Paras Pet Marsu 1 ”pörröpallukka” (Bella) ylsikin vain puolen pisteen eroon seuraavaksi tulleista. PPM2 ja PPM3 sijoja oli haastavampi valita, sillä usealla marsulla oli keskenään samat pisteet. Toiselle sijalle erottui mahtavalla yleiskunnolla ”nallukkanassu” (Anemone’s I’m Olaf) ja kolmannelle sijalle loistavalla käsiteltävyydellä ”jätti” (Metal Star’s Balrog).

Musti ja Mirri sponsoroivat näyttelyä sen verran avokätisesti, että niitä jäi sijoitusten, kunniamainintojen, tuomarinsuosikin ja väliaikakisan jälkeen, joten sain jakaa myös hyvän kasan lahjoituspalkintoja. Mieleenpainuvimmat lahjoituspalkinnot menivät komeimmalle seikkailusankarille (Delfoin McGyver) sekä epäneitimäisimmälle diivalle (Pikku Myy). Ja ”epäneitimäisin diiva-tarinaa” hiukan avatakseni, eräällä marsudiivalla oli tumma pää ja viikset lukuun ottamatta kahta eripuolilla kasvavaa pitkää ja kaartuvaa täysin valkoista viikseä ;)


Tällaista eläinmäärää tuomaroidessa parasta oli, että jokaisen marsun arvostelun jälkeen ehti käydä läpi yhdessä omistajan kanssa annettuja pisteitä ja kommentteja sekä turista vaikka ummet ja lammet marsuista. Suuret kiitokset vielä kaikille osallistujille ihanien marsujenne esittämisestä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti