Skinnyt

Skinny on lähes karvaton marsurotu ja karvaa löytyykin vain päästä, jaloista sekä sukupuolielinten ympäriltä. Karvattomuudesta johtuen skinnyillä kuluu enemmän energiaa lämpöisenä pysymiseen kuin karvaisilla marsuilla. Onkin tärkeää huolehtia, että tarjolla on riittävästi laadukasta ravintoa ja ettei huonelämpötila ole liian alhainen. Lisäksi tulee kiinnittää huomiota turkinhoidon sijaan ihon hyvinvointiin. Iho tulee pestä sen likaantuessa ja rasvata jos se on kuivunutta. Ihoon tulee myös herkemmin naarmuja, koska karva ei ole suojana.

Muutoin skinnyt eivät juurikaan eroa karvaisista kavereistaan. Itse olen kyllä huomannut, että skinnyt ovat luonteeltaan uteliaita ja rohkeita tapauksia yleisesti ottaen. Mutta tokihan jokainen marsu on aivan ihana oma persoonansa! Ja tärkein info melkein unohtui: skinnyt rakastavat yli kaiken pehmoisia virikkeitä kuten riippumattoja, kangastunneleita tai fleeceä ;)

Hyvää tietoa marsuista, niiden hoidosta ja eri roduista löytyy Suomen Marsuyhdistys ry:n sivuilta. Sieltä löytyy myös skinnyn standardi.